Rörinspektion i Stockholm

Det kan finnas många olika anledningar till varför du behöver göra en rörinspektion. Kanske ska du sälja ditt hus eller bygga om på tomten. Det kan också vara så att du har upptäckt en vattenläcka i eller utanför huset som kräver att du ringer rörinspektion Stockholm som skickar en en inspektör som kommer och ser över rören.

Själva inspektionen går till på olika sätt vid olika typer av rör. Är det en avloppsbrunn/rör som ska inspekteras, släpper man oftast ner en kamera som visar hur det ser ut i röret och om där är stopp någonstans i röret. Ska du/inspektören kontrollera vattenröret som ligger i marken, grävs detta fram för all se var en eventuell läcka kan finnas.

Vad är det då man kan hitta för fel vid en rörinspektion? Det beror helt på och ibland hittar man inga tydliga fel utan ser bara försvagningar i röret eller tendenser till stopp. Skulle detta ske, kan företaget ta dit rörmokare som spolar igenom röret för att motverka att det blir totalstopp i framtiden. Ibland kan kan laga röret på plats. Ibland kan avloppsröret vara helt igenpluggat och måste undergå en större rensning. Behöver du däremot byta ur rören helt, görs detta på plats under samma dag.

Om du ska köpa ett hus kan det vara bra att beställa en rörinspektion för att undvika dolda fel, som innebär att felen fanns där hela tiden utan att de tydligt märktes. Finns det dolda fel i husets rör, kan det ställa till större problem i framtiden som man kanske inte räknat med. Detta blir inte bara jobbigt för dig som köpare rent psykiskt, det kan sluta med att du lägger ut ännu mer pengar på huset än vad du först tänkt. Kanske har du inte räknat in felen i budgeten och då har du kanske inte råd att laga rören.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *