Glasmästare i Stockholm

Det här jobbet är inget jobb du ska försöka dig på att göra själv. Behöver du byta glas i fönstret är det bästa att ringa en glasmästare som vet vad han/hon gör. En glasmästare är en person som är utbildad att hantera och installera glas. Glas behöver inte bara finnas på fönster, utan kan även finnas på dörrar, speglar och tavlor.

Det är kanske inte lika vanligt att man byter ut glaset på en spegel. Normalt sätt kan man bara köpa en ny spegel. Men om det är en riktigt dyr och gammal spegel som man vill ha kvar, då kan man inte bara åka till IKEA och köpa en ny. Om du ska välja en glasmästare kanske du ska välja en från glasmästare stockholm som kommer hem till dig och byter glasen åt dig. För att veta hur en glasmästare jobbar kommer här nedan lite information.

En glasmästare kommer hem till dig för att mäta och kolla hur glaset i ditt fönster/dörr eller spegel ser ut. När de har alla mått som behövs, åker de tillbaka till sin fabrik för att beskära glaset för att det ska passa in. När de är färdigskurna, kommer glasmästaren tillbaka till ditt hus och sätter glaset på plats åt dig. Det kan vara en bra idé att anlita en glasmästare om du bor i Stockholm, eftersom det finns många höga hus och lägenhetskomplex här som gör att det kan vara jobbigt för dig att byta glaset själv. Risken finns alltid att du tappar glaset eller förstör det på annat sätt.

Vill du själv utbilda dig till glasmästare finns det utbildningar som ges på gymnasienivå. Skulle du däremot vilja bli glasmästare senare i livet finns det chans att utbilda dig på komvux. Du behöver alltså ingen vidareutbildning på universitetet för att bli glasmästare.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *