Skor för alla människor för alla tillfällen

Så fort vi har möjlighet brukar vi försöka ta på våra småkottar skor. Det finns tydligen något oemotståndligt bara i den löjligt lilla storleken på skor för småttingar som ännu inte alls har nytta utav dylika. De blir inte använda i någon traditionell bemärkelse men de blir uppskattade. Dock inte av bäraren. Skor är i första hand avsedda att dämpa kontakten mellan moder jord och våra ömma fotsulor.

Tittar vi efter i garderoben och hallen och på alla de andra ställen där vi kanske strösslar med skor visar det sig ofta att vi har åtskilliga par. I bästa fall. En hel del av oss har visserligen många par skor men oftast är minst ett av exemplaren på drift. Det är vi som kallas hundägare. Våra fötter avger dofter som är oemotståndliga.

Kan bekvämlighet och elegans förenas?

Kort sagt – nej. Vill du ha sköna skor att långpromenera i kan du i stort sett fetglömma elegansen. Våra fötter ser ut som de gör och bekvämlighet innebär en sko med en fotanpassad form. Elegans är bortkastat. Den får vi spara till Nobelfesten eller brorsans bröllop. Däremot finns skor som varken är avsedda för galapremiärer eller vandring i lervälling som ser både snygga ut och känns bekväma.

Kvinnlig och manlig elegans och bekvämlighet brukar inte ge några som helst förmåner till kvinnor. Antingen har du ont och lider eller så ser dina ben ut att avslutas med hjälpligt skålformade knölar i varierande storlekar och färger. Varsågod och välj. Herrskor kan till viss del se både snygga ut och vara bekväma att vandra i.

Värt att satsa på bra skor

Många har redan fattat galoppen. Har man möjlighet att välja något dyrare skor i bättre kvalitet har man tillbaka det i längden. När du plockar fram sommarsandalerna för fjärde året i rad och bär dem med stolthet förstår du att du gjorde rätt val som betalade “mer” vid inköpet.


Roligast är det med skor när du skaffat dig en kollektion för alla tillfällen i bra kvalitet. Gå in dem inomhus tills du känner att de fungerar så slipper du ställa undan dem.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *