Min första hemstädning

Under många år har jag fått ta hand om städningen själv. Det är egentligen ingenting konstigt med att man ser efter sitt eget hem och håller ordning, det är inte det jag menar. Jag är helt enkelt bara så trött på att städa att jag inte vill plocka upp en enda dammtuss mer i mitt liv.

För några veckor sedan pratade jag lite smått med en granne. Jag brukar sällan uppskatta kallprat i trapphuset, men för en gångs skull ledde samtalet faktiskt in på något riktigt intressant. Min granne hade nyligen valt att anlita en städfirma i Huddinge och berättade så många positiva saker. Hon behöver inte längre spendera helgen med att städa undan efter barnen och slipper dessutom dra runt moppen i alla skrymslen och vrår. Städfirman hade hon fått nys om efter att hon såg reklam på tunnelbanan och jag kände bara att om hon kan, så kan även jag.

Jag valde en städfirma Huddinge som erbjöd det som jag sökte. Jag vill gärna ha ett fast pris beräknat på antalet kvadratmeter som min bostad är, istället för att jag ska betala pris per timme. Alla jobbar olika snabbt och det som en kan utföra på 2 timmar kan ta 4 timmar för en annan.

Kontakten med städfirman gick mycket smidigare än jag hade förväntat mig. Inom bara 10 minuter hade vi bokat in hemstädning varannan vecka och de beräknades en tidsåtgång på cirka 2,5-3 timmar per tillfälle. Perfekt! Jag fick information om att jag ska se till så att jag har allt städmaterial hemma som kommer att behövas och att jag ska plocka undan så mycket lösa föremål som möjligt. Städningen blir helt enkelt mycket bättre då.

I måndags ägde det första städtillfället rum och jag kan bara säga att jag är så fruktansvärt nöjd! Det var en fröjd för både öga och själ att börja veckan med ett nystädat hem!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *